Informatie

Het aanbod van deze praktijk bestaat onder meer uit een verfijnde diagnostiek bij personen met een ASS (autisme spectrum stoornis). Personen met autisme hebben (hoe jong zij ook nog zijn) ten gevolge van de stoornis ieder een eigen ontwikkeling doorlopen.

De uitspraak die veel wordt gehoord: ‘ze zijn allemaal zó verschillend, je komt er niet één tegen die hetzelfde is’, wordt niet voor niets geuit. Voor het functioneren in de dagelijkse praktijk is het belangrijk om rekening te houden met die verschillen. Pas dan kunnen we kinderen, maar ook volwassenen met autisme, écht helpen.

Ook Hoogbegaafdheid kent vaak een ontwikkelingslijn die anders verloopt. Door omgang met vaak oudere kinderen, door soms de aanname van de omgeving ‘die redt zich wel’. Maar zich kunnen ‘redden’ betekent meer dan alleen goed kunnen denken.  En wat erger is, de omgeving keurt de al wijze opmerkingen af, met als gevolg dat het kind of ook de volwassenen zich maar een beetje op de achtergrond houdt. En met name het kind zo ook niet tot volle ontwikkeling komt.

Voor meer informatie kunt u via het menu bovenaan een onderdeel kiezen.